diumenge, 17 de gener del 2010

El català, llengua convidada d'honor a Expolangues 2010

La fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París tindrà com a convidada d'honor la llengua catalana a la propera edició, el febrer de 2010. L’Institut Ramon Llull n’organitzarà la participació, amb el lema "El català, la llengua de 10 milions d'europeus".

Amb més de 25.000 visitants i més de 200 expositors que representen més de 60 llengües de 20 països diferents, Expolangues és un referent en l’àmbit de l'educació any rere any. Durant quatre dies (del 3 al 6 de febrer de 2010), participants i visitants podran conèixer la llengua i la cultura catalanes.

L’objectiu d'Expolangues és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d'educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).

Amb el lema "El català, la llengua de 10 milions d'europeus", diferents institucions participaran en l’esdeveniment, juntament amb l’Institut Ramon Llull: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya —a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística— el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, la municipalitat de l’Alguer i la Xarxa Vives d’Universitats.